Over ons

Historie

PeCafé is altijd een een buurtkroeg geweest. Maar meer dan dat, het is ook de buitenresidentie van HCV de Noorkermennekes. En het is een sportcafé: voetballers komen er graag, BWO is er zo ongeveer geboren. Herman Peters, de vader van Jan, was medeoprichter.

Tot 2016 was Jan Peters, samen met zijn vrouw Truus trotse eigenaar van Café Peca. Na 3 generaties Peters (Jan heeft het caféleven met de paplepel ingegoten gekregen) vond Jan het welletjes en besloot dat het tijd was voor een frisse wind, en de kroeg over te dragen aan geïnteresseerden Fred, Jan en Tom.

Metamorfose

De inrichting is op de kop gegaan. Nieuwe bar, nieuwe dartbanen en het biljart verhuist. Maar de oude muurschildering achter de bar is gebleven. Een kroeg tafereel. Inclusief de twee kogelgaten. Souvenir van een Duitse inval tijdens de bezettingsjaren. De kroeg heeft anno 2019 een frisse look, met de gezelligheid van een bruin café!

BRON: TC Tubantia © Christian van der Meij

Vele mogelijkheden

Het café in Hengelo waar je altijd volop gezelligheid kunt vinden is PeCafé. Je kunt hier terecht voor een heerlijke kop koffie of thee, een mooi getapt biertje, een lekker drankje met borrelhapje met je vrienden of gewoon lekker uit je dak gaan op één van de gezellige feest avonden die onze agenda te bieden heeft. In de zomer maanden is het goed toeven op ons overdekte terras. Ook bieden wij een prima locatie als het gaat om het vieren van uw feestje!